Vi ville komma iväg tidigt från Pak Bara men vår resurang ville inte slå upp portarna förrän efter 9.00 så då var det lågvatten och vi fick släpa ut kajakerna långt innan vi fick tillräckligt med vatten under kölen. Det var ca 16km till Koh Tarutaos norra spets och ett par km ner till deras Naturparksstation. Vi hade rejält med vind och vågor i ryggen. Halvägs ute till havs hojta Oskar till. Han trodde han sett haj igen men denna gången var det två delfiner som dök upp rakt framför min kajak. Jag såg de komma i ytläge en gång till innan de försvann men tyvärr hann jag aldrig knäppa någon bild. Delfiner här omkring är skygga av sig och det med all rätt. Deras största hot är människan då de ofta fastnar i tonfiskgarnen och dör av stress.

Efter ankomsten till Tarutao betalde vi avgiften till parken samt frågade om vi kunde campa längre ner på ön samt på Koh Khai, en liten ö som ligger halvvägs ut till Koh Lipe. Vi mitt besök förra året till Koh Lipe stannade färjan till där för att vi skulle kunna fotografera och det är en underbar plats som pryder många planscher för reklam om Thailands skönhet. Tjänstemannen sa att stationen längre ner på ön var stängd och att man inte fick campa på Koh Khai. En annan anledning till att vi ville stanna där över natten var att vi annars skulle behöva paddla hela sträckan till Koh Lipe på en dag. Vi blev lite modstulna men jag tänkte inte ge mig för lätt utan frågade varför det inte gick. Han sa då till oss att söka rätt på sin chef, en enligt beskrivning kort och tjock man i blå skjorta. Det var inte så svårt att ta fel på den beskrivningen så vi fann honom i resturangen. Jag förklara villka vi var och att vi gjorde en expedition här på Andamankusten. Jag berätta också att vi värnade om naturen och tog med allt skräp och lämnade inget mer än våra fotsteg. Han var väldigt positiv och glad och gav oss genast tillåtelse att tälta på båda platserna.

Det fanns en resturang vid stationen som vi först åt på och sen köpte på oss några extra “takeawaymiddagar”. Längre ner på ön hittade vi en lång obefolkad strand där vi hittade vår tältplats för natten. På stranden fanns en massa saker som vågorna kastat upp. Fiskeredskap, rep och flip-flop-toffler i massor. Vi hittade två tunga klot som såg ut som bowlingklot. Det hade dock börjat bli mörkt så vi satte upp tältet och åt vår medköpta måltid som smakade utmärkt. Vi gjorde en liten eld och i horisonten såg vi ett prärlband av kraftigt upplysta fiskebåtar. Lamporna är till för att locka till sig skaldjur som de fångar.

Vi somnade rätt tidigt och vaknade lika tidigt i soluppgången. Eter en frukost på nudlar och kokoskex tyckte jag att det var dags att använda “bowlingkloten”. Jag skapade en ny sorts sport som jag genast döpte till beach-bowling-curling vilken jag stenhårt kommer lobba för att få som OS-gren.

Vi körde 10 serier och inför sista omgången var det helt lika och olidligt spännande. Då fick jag in en 2-poängare och satte stor press på Oskar. Han samlade dock ihop sig och kontra med en likadan. Det fick därför bli två nya skiljeomgångar. I sista satte jag återigen en 2-poängare och trodde mig därför vara säker på seger. På något ofattbart sätt fick då Oskar in matchens enda 3-poängare och avgick med segren.

Blog Image