Efter lite mer fotograferande gav vi oss iväg mot Koh Adang och Koh Lipe. Jag skymta något vitt stort under vattenytan och försökte begripa vad det var. Det var ca en 100x50cm stort men det kunde inte vara något skräp då det färdades mot vågorna. Den enda jag kom fram till att det kunnat vara är en stor bläckfisk eller nån slag rocka.

Enligt kartan skulle det finnas en Ranger-station med resturang på Koh Adang där vi först tänkt äta. Vi beslöt dock att fortsätta ner mot Koh Lipe då vi ändå var så nära. Vattnet är helt underbart klart här nere och det känns underbart att glida fram längs med stranden. Detta var vårt slutmål på resan och vi hade verkligen sparat det bästa till sist

En rejäl lunch blev det innan vi begav oss runt för att att leta efter lämpligt ställe att sova på. Jag visste att det fanns några billiga bungalower längst ner på den östra stranden. Vi träffade en finländare som bekräftade saken och dessutom berättat att utsikten var bland det bästa på ön. En liten tjej visade oss först till en bungalow med det absolut bästa läget och vi tänkte båda innan vi ens sett den inuti att den tar vi. Tyvärr så var det redan folk som bodde där så vi fick en annan med delvis lite skymd utsikt. Dock tänker vi vänta ut dem som bor där och så fort de flyttar så snor vi den !

Jag visade Oskar runt på ön och tog han till The Pancake Lady. Där kan få ca 100 oilka varianter på pannkaka. Dessutom smakade deras kokosnötsshake ljuvligt och vi slog genast fast att det här kommer bli vårat stamställe.

De näst följande dagarna kommer vi ge oss ut bland öarna häromkring och det blir garanterat en hel snorkling. Jag hoppas att Blacktip-hajarna är lika punktliga i år. Förra året kom de alltid in vid 14.00 till den södra stranden

Blog Image