Dagen efter vi anlände till koh Lipe blev det ingen paddling alls. Bara slappa timmar i hängmattan och en och annan pannkaka förstås. Efter två nätter på Wiewpoint resort tänkte vi prova något annat. På nordsidan låg Porn Resort (det heter faktiskt så!) och vi paddla dit. Där var det dock helt fullt men vi kunde tälta där för 50B om vi ville. Vi kolla grannen som hade enkla bungalows lediga. Det kändes rätt lugnt på det stället så vi tänkte att vi kan vänta med beslut om vart vi skulle bo. Innan vi gav oss iväg med kajakerna köpte vi lite lunch att äta på lämpligt ställe.

Lite norr om Koh Lipe ligger Koh Hin-Ngam som har en udde bestående av rundslipade svarta stenar dit vi paddla ut. Man kan vara frestad att ta en med sig vackra stenar men en skylt förtäljer att om man gör det kommer Guden av Tarurtao bestraffa en med en massa olyckor. Vi kollade extra att vi inte fått med nån sten i skon av misstag innan vi begav oss därifrån. Det var grymt skönt att ligga ibland de varma runda stenarna och vi slumrade till en liten stund samtidigt som solen bjöd på några sällsynta strålar den dagen.

Utanför Koh adangs västra kust låg något som såg ut som en fullriggare!. Vid närmare check visade sig vara ett kryssningseglingskepp med fyra master. Jag poserade framför det giagantiska skeppet så Oskar fick en bild på störst och minst på havet. Inne på Koh Adangs strand blev det medhavd lunch och lite snorkling innan vi drog hem igen. Väl framme visade sig att det andra stället också blivit fullt medan vi var ute så vi hade inga andra val än att tälta.

Den sista dagen på Koh Lipe hyrde vi på oss simfener och paddla runt ön efter bra snorklingsställen. Tyvärr så kom det inga Blacktip-hajar denna gången och Oskar blev med all rätt lite besviken (eller lättad….han är lite svårtolkad).

Imorgon tar vi först en färja in till Pak Bara och sen buss därifrån upp till Krabi. Förhoppningsvis skall vi kunna få med kajakerna på både färja och buss…… Vi är inte så sugna på att paddla tillbaka samma väg.

Blog Image