Jag hade sett lite bilder från grottor man kunde paddla in i och som hade forntida målningar på väggarna. Exakt vart de fanns visste vi dock inte men vi paddlade över till fastlandet och snart kunde vi se små karavaner av kajaker som som guppade i vattnet. Det är stor buisness i Krabi med kajakutflykter som vi hoppades att de hade varit på grottbesök. Det visade sig att det de beskte var mangrove träsken i Ao Thalene. Vi gav oss in något längre än de andra grupperna och vände först när det blev så smalt att vi helt enkelt inte kunde få i mellan kajaken mellan rötterna. På vägen tillbaka fann vi en rseturang där vi först åt var sina två rätter och sen köpte med lika mycket för att äta till kvällen.

Vi hade ingen aning om några av öarna norrut var beboliga och länge såg det ut som om de bara var branta klippväggar. Vi skymtade då lite längre fram något som kunde vara en lite strand. Mycket riktigt fanns där en liten skyddad vik men vi var oroliga att högvattnet skulle täcka hela stranden när vattnet var som högst vilket inträffade vid midnatt. Vi spande efter teckan på en mjlig vattenlinje och såg att den gick så att vi bara hade ca 1,5m kvar till klipporna bakom oss. Tältet var ca 2 m vilket skulle resultera att vågorna skulle klucka mot ingången. Det fanns dock inte så mycket annat att välja på då det började bli mörkt samtidigt som en ruskigt åskoväder drog in. Vi hann precis få upp tältet innan vi tog skydd under en klippa.

När regnet stillat sig gick vi in i tältet och intog vår medhavda kvällsmat och gick därefter till kojs. Jag vaknade senare på natten och tittade ut. Vattnet var nu bara nån meter ifrån tältet och det kom snabbt närmare. Jag hade hoppats på att klockan var närmare midnatt men efter en titt såg jag besviket att hon bara var 22.20. Efter ett tag vaknade även Oskar och vi började fundera om vi skull behöva gå upp och ställa upp tältet på stenarna och vänta tills vattnet vänder. Det är dock lätt att följa minta motståndets lag så vi belöt att vänta tills vattnet eventuellt började tränga in. Det dröjde dock inte så länge innan det hände och då flyttade vi gränsen till att om vattnet når halva tältet då måste vi agera. Inte heller detta fick oss att handla och vi konstatera att vi kan nog klara oss hyfsat på grund utav att vi både sover på Thermarest-madrass som är 4cm tjocka och dessutom luftfyllda. Man drog helt sonika upp fötterna en smula och la sig igen. Man kände hur vågorna gick under tältduken och närmare vattensäng än så här är svårt att få. Även denna natt var det mareld i vattnet som glimmade i vågorna och dessutom inne i tältet! På morgonen såg vi att vågorna hade nått upp så långt att det bara var en dryg halvmeter av tältet som förblivet torrt.

Blog Image