Färjan vi åkte med från Koh Lipe till fastlandet tog längre tid än väntat så när vi kom fram hade bussen (som hade takräcken) redan åkt iväg mot Krabi. Först så såg det lite mörkt ut och enda alternativ då skulle va att chartra en bil. Efter ett tag luskade dock damen på den lilla resebyrån fram en buss som hade varit nere och vänt i Malaysia. Vi fick betala lite extra för kajakerna och det gick inte att pruta på priset. Man är inte i så god förhandlingsposition med en kajak i slägtåg.

Det hade hunnit att bli märkt när vi nådde Krabi så vi fortsatte ut till Ao Nang (för en extrakostnad igen) varifrån det inte va långt att paddla ut till Tonsai där vi tänkte paddla för natten. På vägen ut var det mareld i vattnet. Det är ett plankton som blir självlysande vid rörelser i vattnet. Det var därför en liten svans av små stjärnor av bogsvallet från kajaken samt våra paddeltag.

Vi hittade vår gamla tältplats som var dold bakom buskage och under en klippa så vi inte behövde yttertältet som regnskydd.

Efter en middag bestående av grillspett med oxkött, bakad potatis samt lite grillad haj kändes det att att var dags för ännu en bananpannkaka. Vid pannkakevagnen hittade vi Jessica från USA som vi hade träffat på bussen när vi åkte till Malaysia för att förnya våra pass en vecka tidigare. Vi hängde på tillsammans med hennes vänner till en bar där vi kvällen avslutadess.