Det blev en lång frukost på Tonsai då Jessica kom förbi och vi pratade länge. Hon hade fått en infektion i benet och pumpade mig på info då jag råkade ut för några liknande superbakterier efter mitt förra besök i Thailand. Hon hade som halvmexicanska också en hel del matnyttiga tips för Oskar som snart drar iväg på resa i mellan och sydamerika.

Efter ett litet stopp i Ao Nang för att bunkra på förråden samt luncha styrde vi norrut i PhangNga-viken. Det blev till slut att vi gick mot mot Koh Pak Bia där vi stannat till förrut. Vi fick sätta tältet inne i buschen för att vara säkra för högvattnet. Där fanns även en hel rötter som stack upp ur marken och i mörket snubblade jag på en sådan och slet upp ett djupt jack i mellan två tår. Efter rengöring av såret, villet inte är det lättaste i mörkret på en sandstrand, fann jag att det bästa att göra var att tejpa ihop tårna för bästa skydd mot infektioner.

På morgonen hördes röster från stranden. Det var en fotograf med uppdrag från ett lyxhotell på Koh Yao Noi som skulle plåta lite bilder. Han hade dukat upp en picknick på stranden med kuddar, frukter och en flaska Dom Perigion. Han väntade på rätt ljus och under tiden pratade vid vid och han skojade lite om att han skulle ha oss som modeller. Efter några dagars paddling utan dusch och rakning var det kanbske inte modellstatus på oss direkt. Vi hoppades naturligvis på att de inte behövde maten och skumpan efter att bilderna var tagna men tyvärr blev det ingen lyxfrukost idag.

Blog Image